Het is nu wel echt zomers weer. Dat werd tijd. We gaan massaal naar buiten en genieten van de natuur. Je hebt voor een tochtje op de fiets natuurlijk een goede fiets nodig. Maar dat niet alleen. Wat dan? Daar vertel ik je over in deze blog. Zo kan je het meeste maken van de zomer op de fiets. Of je nu alleen of met meerdere mensen op pad gaat. Lees je mee?

Kies de juiste fiets

Wellicht kies je graag voor een Cortina elektrische fiets zodat je wat extra ondersteuning hebt tijdens het trappen. Je kan ook een Gazelle E bike kopen als dit meer een fiets is die bij je past. Ook deze fiets is elektrisch en beschikt dus over een batterij en motortje. Dit is ideaal voor zowel korte als langere afstanden. Uiteraard moet je met langere afstanden wel rekening houden met het opladen van de batterij.

Plan je route

Of je nu een korte rit door de stad maakt of een meerdaagse fietstocht onderneemt, het plannen van je route is essentieel. Gebruik kaarten, navigatie-apps of online fietsroutes om interessante plekken, schilderachtige routes en fietsvriendelijke wegen te ontdekken. Vergeet niet om ook rustpauzes en bezienswaardigheden langs de route op te nemen.

Neem voldoende snacks mee

Het kan handig zijn om wat snacks en water mee te nemen tijdens je fietstochten, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat je voldoende vocht binnenkrijgt om gehydrateerd te blijven. Vergeet niet om ook een kleine EHBO-kit mee te nemen voor het geval er kleine ongelukjes gebeuren.

Bescherm jezelf tegen de zon

Zonnebrandcrème is je beste vriend tijdens het fietsen in de zomer. Breng een royale laag aan voordat je vertrekt en breng het indien nodig regelmatig opnieuw aan. Draag ook een zonnebril, een pet of een hoed om je ogen en hoofd te beschermen tegen de felle zonnestralen. Je hebt het met de wind in je haren niet snel door, maar verbranden kan nog steeds.

Geniet geblazen

Een van de beste dingen van fietsen in de zomer is het kunnen genieten van de prachtige natuur en de omgeving. Neem de tijd om te stoppen bij mooie plekken en geniet van alles wat daar te vinden is. Wellicht neem je een pauze en strijk je op een meegebracht kleedje neer op een grasveldje bij een prachtig meer. Daar eet je wat en lees je een goed boek voor je weer op de fiets stapt en je reis vervolgt.